Den pro dětskou knihu 2019 v Městské knihovně Klatovy

Ačkoliv v klatovské knihovně stále ještě nevyužíváme všechen potenciál, který Den pro dětskou knihu nabízí, musíme neskromně přiznat, že se stále zlepšujeme. Velkým přínosem jsou pro nás v tomto směru pracovní listy a plakáty, které připravuje nakladatelství Crew. Oboje využijeme během celého roku – pracovními listy doplňujeme besedy o komiksu, plakáty jsou pak vítanou odměnou za výkres ve výtvarné soutěži.

30. listopad 2019 byl pro naši knihovnu přelomový. Otevírali jsme nově zrekonstruovaný jezuitský refektář, takže návštěvníci se mohli seznámit novým prostorem a navštívit přednášky a koncerty, zatímco my z dětského oddělení jsme tento čas využili pro uspořádání několika výtvarných dílen pro děti.

Tvoření s korálky
Tvoření s korálky

 

Tvoření s mýdlem
Tvoření s mýdlem

Abychom si hraní s fantazií náležitě užili, nechali jsme dětem co nejvíce času a výtvarnou soutěž vyhodnotili až těsně před vánočními prázdninami. Na naše superhrdiny jsme se těšili stejně, jako se děti těšily na odměny. S výhrami jsme se totiž netajili – plakáty jsme měli vystavené, a tím jsme propagovali nejen soutěž, ale zároveň jsme si od toho slibovali získání co největšího množství příspěvků (a možná i kreslených vtipů). Jimi jsme pak vyzdobili dětské oddělení.

Superhrdinové v procesu vzniku
Superhrdinové v procesu vzniku

Přehlídka superhrdinů
Přehlídka superhrdinů

Fotografie pocházejí z archivu Městské knihovny Klatovy.

Komentáře k článku